Kulturhus Expo

Het Kulturhus van Giethoorn biedt volop ruimte om een prachtige expositie te presenteren. Er is gelegenheid voor een mooie opening op de zondag bijvoorbeeld en tevens kunnen er rondleidingen georganiseerd worden met de exposant. Elke twee maanden wisselt de expositie.

Lia Gurowitsch is sinds 2016 verantwoordelijk voor de exposities. Zij doet dit geheel vrijwillig en is zeer enthousiast en gedreven in haar werk. Zo zijn er voor de komende jaren al vele exposities ingepland!

IN ONS KULTURHUS

Huidige expo

Duo Expo Kleurrijk veelzijdig

Vanaf 2005 schilderen ze al samen. Ze hebben altijd samen workshops gevolgd bij diverse kunstenaars en lessen gevolgd aan de kunstacademie te Leeuwarden. Ook nu zijn ze onafscheidelijk in deze Duo Expo Kleurrijk veelzijdig. In de maanden juni & juli (en tijdens de Kunstmarkt Giethoorn!) zijn de werken van dit duo te bewonderen.

Bernardien Hubbers

Het schilderen is voor mij een avontuur. Langzaam komt mijn werk tot leven. Ik kijk nog eens en maak een hoek iets lichter of juist donkerder. Rust, beweging en kleur zijn voor mij belangrijk. Wanneer een werk ‘kijkklaar’ is, volgen er een paar dagen van bezinning, waarna ik de laatste details aanbreng. Ik voel me niet gebonden aan een stijl of vorm, ik werk met textiel, pasta, papier of natuurlijke materialen.

Stijn Ringsma

Wanneer ik achter de ezel sta vergeet ik de tijd en het liefst experimenteer ik door verschillende materialen door de verf te mengen. Heerlijk om bezig te zijn met schilderen. Mijn inspiratiebronnen zijn vrouwen, bloemen, dieren en het strand, waardoor mijn werken veel diversiteit laten zien.

Deze Duo Expo laat een bonte verzameling werken van Bernardien & Stijn zien. Veel kleur en veel diversiteit met gebruik van veel verschillende materialen maakt deze expositie van de twee vrouwen de moeite van een bezoek aan het Kulturhus waard. In de maanden juni en juli zijn de werken te bewonderen in Kulturhus De Eendracht te Giethoorn.

expo logo new.fw

Kunst Coördinator

Lia Gurowitsch

agenda site.fw

IN ONS KULTURHUS

Aankomende expo´s

Expositie augustus & september 2022 | Tara Kiers

Expositie oktober | Atelierroute Steenwijkerland – Kunstkring

Expositie november & december | Corry Tjeerdsma & Emmie Reinders

Een blik op de expositieruimte