Kulturhus Expo

Het Kulturhus van Giethoorn biedt volop ruimte om een prachtige expositie te presenteren. Er is gelegenheid voor een mooie opening op de zondag bijvoorbeeld en tevens kunnen er rondleidingen georganiseerd worden met de exposant. Elke twee maanden wisselt de expositie.

Lia Gurowitsch is sinds 2016 verantwoordelijk voor de exposities. Zij doet dit geheel vrijwillig en is zeer enthousiast en gedreven in haar werk. Zo zijn er voor de komende jaren al vele exposities ingepland!

IN ONS KULTURHUS

Huidige expo

Exposities weer van start in Kulturhus Giethoorn

We zijn weer heel erg in onze nopjes! Aan de wanden van het Kulturhus van Giethoorn sieren de werken van Marijke Traast-Bos. Blij dat we weer iets kunnen laten zien op het gebied van kunst. De expositie is niet vrij toegankelijk te bezoeken, maar wanneer je al in het Kulturhus moet zijn, kun je natuurlijk even Marijke haar werken bewonderen in de Kulturhus Expo ‘Dromen over Bomen’.

 Marijke Traast-Bos
In 1970 heeft zij zich in de Kop van Overijssel gevestigd. Het prachtige gebied bood haar mogelijkheden genoeg om haar kunstenaarshart te beroeren. Zij beschikt over een eigen atelier en expositieruimte.
Naast tekenen heeft zij vele jaren wandkleden geweven en dit ook onderwezen aan diverse creatieve centra in de omgeving. Voor de eigen ontwerpen spon en verfde ze de garens zelf. Daar het weven van een wandkleed heel veel tijd vergt en tekenen niet altijd voldoende kleur kon geven heeft ze de schilderstechniek opgepakt als aanvulling. Nu werkt ze in alle drie de disciplines evenveel en blijf ze steeds zoeken naar de ultieme uitdaging. Ze schildert zowel figuratief als abstract waarbij bomen haar hart sneller doet slaan.

“De kracht van bomen en stammen, het meebuigen in de wind, de veerkracht van het weer omhoogkomen. Met bewondering kan ik dat volgen. Met bewondering wil ik dat gestalte geven in mijn werk in het besef dat ze een zo belangrijk facet vorm van onze mogelijkheden tot leven”, aldus Marijke.

Kunstenaar ontmoeten? Dat kan op afspraak!
Op zaterdag 24 juli, 21 augustus en 18 september kan van 14.00 tot 16.00 uur kennis gemaakt worden met Marijke Traast-Bos in het Kulturhus. Om dit in goede banen te leiden, dient er telefonisch een afspraak gemaakt te worden met Lia Gurowitsch (06 44656289).

expo logo new.fw

Kunst Coördinator

Lia Gurowitsch

Op weg naar de zon

IN ONS KULTURHUS

Aankomende expo´s

Expositie juli, augustus, september | Marijke Traast-Bos
Expositie .. | Bernadien Hubbers & Stijn Ringsma
Expositie .. | Theun Krikke
Expositie .. | Nolda Bosch
Expositie .. | Hetty Hunniker
Expositie .. | Martijn Bijkerk
Expositie .. | Barbara Jarraß

Zodra het weer kan openen wij onze deuren weer voor een bezoek aan exposities, zodat meer mensen kunnen genieten van kunst in Giethoorn. Tot dan!

Een blik op de expositieruimte