Kulturhus Expo

Het Kulturhus van Giethoorn biedt volop ruimte om een prachtige expositie te presenteren. Er is gelegenheid voor een mooie opening op de zondag bijvoorbeeld en tevens kunnen er rondleidingen georganiseerd worden met de exposant. Elke twee maanden wisselt de expositie.

Lia Gurowitsch is sinds 2016 verantwoordelijk voor de exposities. Zij doet dit geheel vrijwillig en is zeer enthousiast en gedreven in haar werk. Zo zijn er voor de komende jaren al vele exposities ingepland!

IN ONS KULTURHUS

Huidige expo

THROWBACK ’22 | TARA KIERS

Een visueel overzicht van tien jaar exploreren op het gebied van fine art, macro, landschap, portret en wildlife. Persoonlijke hoogtepunten en momenten van trots, gevangen in een serie beelden die in de loop der tijd ijkpunten zijn gebleken in een constante zoektocht naar nieuwe beelden en invalshoeken. Dat is de nieuwe expositie in het Kulturhus van Giethoorn: Throwback ’22 met Tara Kiers.

Tara Kiers
Geboren in 1985 in Emmen groeide ze op met buiten spelen en dwalen door de bossen. Op haar 32e verhuisde ze naar Steenwijk. Van jongs af aan is ze altijd gefascineerd geweest door het buiten zijn en vertaalde dit door te tekenen en te schilderen. Ze heeft een opleiding tot docent Beeldende Kunst en Vormgeving afgerond op de Academie Minerva en sindsdien deelt ze alles met jonge mensen wat ze zelf graag ziet en doet. Ze geeft dan ook met veel plezier les op een middelbare school in Hoogeveen, waar ze haar fotografie met het werk als docent prima kan combineren.

Voor haar is het belangrijk om bewust te blijven van de schoonheid die de wereld te bieden heeft en zich te verwonderen over de magie van natuurlijk licht in combinatie met bijvoorbeeld water, de seizoenen, beweging of juist een verstild beeld of een intense blik. Door dit vast te leggen heeft ze de mogelijkheid om haar blik op de wereld te delen met anderen, in de hoop mensen te inspireren om soms even stil te blijven staan bij al het moois dat er om ons heen te zien is, zo dichtbij.

Deze expositie is in de maanden augustus & september vrij toegankelijk te bezoeken tijdens openingsuren van het Kulturhus.

expo logo new.fw

Kunst Coördinator

Lia Gurowitsch

opening tara kiers.fw

IN ONS KULTURHUS

Aankomende expo´s

Expositie oktober | Atelierroute Steenwijkerland – Kunstkring

Expositie november & december | Corry Tjeerdsma & Emie Reinders

Expositie januari & februari 2023 |

Expositie maart & april 2023 | Harm Visserman

Een blik op de expositieruimte