Kulturhus Expo

Het Kulturhus van Giethoorn biedt volop ruimte om een prachtige expositie te presenteren. Er is gelegenheid voor een mooie opening op de zondag bijvoorbeeld en tevens kunnen er rondleidingen georganiseerd worden met de exposant. Elke twee maanden wisselt de expositie.

Lia Gurowitsch is sinds 2016 verantwoordelijk voor de exposities. Zij doet dit geheel vrijwillig en is zeer enthousiast en gedreven in haar werk. Zo zijn er voor de komende jaren al vele exposities ingepland!

IN ONS KULTURHUS

Huidige expo

Reflecties over Giethoorn in beeld en woord – Kees Blokland & Famke Hajonides

Op zondag 7 mei om 16.00 uur wordt door Trijn Jongman in het Kulturhus van Giethoorn een bijzondere expositie geopend, waarbij naast het beeld ook het woord een belangrijke plaats inneemt. Uit de dichtbundel “Beelden uit Giethoorn” worden gedichten van Kees Blokland en een aantal van de bijbehorende illustraties van Famke Hajonides geëxposeerd.  

Famke Hajonides
Daarnaast is er ook vrij werk te zien van Famke Hajonides met het thema “De mens onderweg”. Verschillende technieken zijn in het werk terug te vinden: acryl op papier, acryl op doek, linoleumsnedes en driedimensioneel werk met gips en karton. De mens vind je natuurlijk in Giethoorn en verder onderweg  langs steden en  verschillende landschappen. Ook dansend, lopend en stilstaand. Door de sjabloon techniek, die in alle werken wordt gebruikt. krijgt de realiteit  een abstracte  dimensie.

Tijdens de opening op 7 mei a.s. wordt er tevens een korte film vertoond, waarin vier gedichten uit de bundel worden voorgedragen met prachtige beelden uit Giethoorn. Ook zijn in de film, gemaakt door Roel Boer, gouches van Famke Hajonides uit ‘Beelden uit Giethoorn’ te bewonderen. Tevens is deze zondagmiddag de dichtbundel – gesigneerd door zowel Kees als Famke – te koop in Kulturhus De Eendracht.

Deze expositie is vrij toegankelijk te bezoeken van 7 mei tot 13 juni tijdens openingsuren van het Kulturhus in Giethoorn.

Illustratie:
‘Onderweg met wolken’ – Famke Hajonides

expo logo new.fw

Kunst Coördinator

Lia Gurowitsch

famke agenda

IN ONS KULTURHUS

Aankomende expo´s

Expositie 15 juni t/m 20 juli 2023 – Schildersgenootschap De Streek.
Tijdens de Kunstmarkt Giethoorn op zondag 2 juli Ontmoet de kunstenaars van De Streek

Expositie 20 juli & 28 september 2023 | Willie Hakvoort & Marja de Jong- Hakkaart

Expositie oktober | Kunstkring Steenwijkerland en Atelierroute Steenwijkerland

Expositie november & december 2023 | Peter Stechwey

Expositie januari & februari 2024 | José Gaastra

Expositie maart & april 2024 | In beeld bij Nathalie

Expositie mei & juni 2024 | Marijke Binnekamp

Exposite juli, augustus en september 2024 | Erik Stokker & Maya Mastwijk

Expositie oktober | Kunstkring Steenwijkerland en Atelierroute Steenwijkerland

Expositie november & december | Joke Erkelens

Een blik op de expositieruimte