Kulturhus Expo

Het Kulturhus van Giethoorn biedt volop ruimte om een prachtige expositie te presenteren. Er is gelegenheid voor een mooie opening op de zondag bijvoorbeeld en tevens kunnen er rondleidingen georganiseerd worden met de exposant. Elke twee maanden wisselt de expositie.

Lia Gurowitsch is sinds 2016 verantwoordelijk voor de exposities. Zij doet dit geheel vrijwillig en is zeer enthousiast en gedreven in haar werk. Zo zijn er voor de komende jaren al vele exposities ingepland!

IN ONS KULTURHUS

Huidige expo

Theun Krikke: ‘Creëren, het mooist wat er is’

Volgens hem zelf is creëren het mooist wat er is. En creëren kan Theun Krikke. Een diversiteit aan werken hangt in de maanden april & mei in het Kulturhus De Eendracht van Giethoorn. Op zondagmiddag 3 april wordt deze expositie geopend om 16.00 uur.

Theun Krikke

Theun Krikke, wonende in Pesse, is tot zijn 25e jaar veel met tekenen en schilderen bezig geweest. Hij had toen graag de kunstacademie willen volgen, maar dat was in die tijd geen gewoonlijke richting om toekomstgericht je boterham te verdienen. Toch kon hij zijn creativiteit wel kwijt in zijn werk. Van etaleur tot decorateur, en later als grafisch vormgever/ontwerper.

Sinds een jaar of 15 is hij weer actief en vrijwel dagelijks bezig met schilderen. Zijn oeuvre is zeer uiteenlopend. Voor zijn eigen werk haalt hij inspiratie uit het leven van alledag en laat hij zich inspireren door prikkels uit zijn omgeving. Voortdurend wordt hij ‘belaagd’ door beelden die hem aanspreken, die hij vast wil leggen: mensen, straattaferelen of prachtige natuurbelevenissen. Vooral licht blijft hem boeien en gaat hij experimenteren zeker niet uit de weg.

“Een lichtval, een emotie, een blik, een mens, de natuur – het overvalt me, inspireert me, en ik wil het op het doek zetten”, aldus Theun Krikke.

… door een tunnel naar een andere dimensie
onophoudelijke drang om te creëren
weergeven wat je voelt
vermoeiend
afgesloten van de buitenwereld
graven in je brains
een gevecht …
die je nooit zal winnen
’t is nooit goed, nooit af
een gave waar je blij van wordt
niet van jezelf gekregen
ik mag het gebruiken
creëren …
het mooist wat er is

expo logo new.fw

Kunst Coördinator

Lia Gurowitsch

site agenda

IN ONS KULTURHUS

Aankomende expo´s

Epositie juni & juli 2022 | Bernadien Hubbers & Stijn Ringsma

Expositie augustus & september 2022 | Tara Kiers

Expositie oktober | Atelierroute Steenwijkerland – Kunstkring

Expositie november & december | Corry Tjeerdsma & Emmie Reinders

Een blik op de expositieruimte