Uitgekiende expositie deze zomer!

Maya Mastwijk en Erik Stokker komen exposeren met de expositie ‘UITGEKIEND!’. Met deze tentoonstelling delen de kunstenaars hun uitgekiende werelden van geduld en verfijning.

De opening is op zondag 7 juli om 16.00 uur.

“UITGEKIEND!” is een reis door de creatieve geesten van Stokker en Mastwijk, waar kunst en ambacht samenkomen in een verwonderend spel van compositie en precisie. Met pentekeningen die de verbeelding prikkelen en sculpturen die de zwaartekracht uitdagen, nodigen de kunstenaars het publiek uit om te dwalen door een wereld van ontdekkingen.

Erik Stokker is van oorsprong grafisch ontwerper. Zijn passie voor pentekenen heeft hij verheven tot een kunstvorm. Met zijn favoriete gereedschap, de rapidograph rOtring-tekenpen, creëert hij werken die uitblinken in detail en precisie. De tekeningen met hun spel van stipjes, ritmes en detaillering, laten de kijker verdwalen in een wereld van verbeelding en betekenis. Of het nu realistisch, abstract of sciencefiction-achtig is, Erik’s werk is een uitnodiging om de grenzen van perceptie te verkennen en een nieuwe wereld te ontdekken.

Naast Erik schittert Maya Mastwijk met haar verbazingwekkende sculpturen, gevormd uit zorgvuldig geselecteerde afgedankte spullen. Haar werken, geboren uit een liefde voor hergebruik en recycling, dagen de grenzen van balans en compositie uit. Zonder lijm of schroeven worden de onderdelen samengebracht in een delicate evenwichtsoefening. Het enige wat de verschillende onderdelen nodig hebben om te blijven staan, is elkaar. De balans die zo ontstaat, is essentieel.

Vanaf 7 juli tot en met 29 september kunnen de werken van Maya en Erik bewonderd worden in het Kulturhus tijdens openingsuren. De opening is op zondagmiddag 7 juli om 16.00 uur met een openingswoord van Jan Mastwijk, oud Tweede Kamerlid en tegenwoordig onder andere penningmeester van het Van Gogh Huis Drenthe.

Op zondag 1 september verzorgt Maya van 13.00 tot 16.00 uur een workshop ‘Kunst maken van afgedankte spullen’, Erik geeft deze dag een tekendemonstratie.
Stap binnen in het Kulturhus en laat je verbazen door “UITGEKIEND!”.

Afbeelding Don’t look back 2023 – Maya Mastwijk


Afbeelding 2022 After Corona – Erik Stokker