Reflecties over Giethoorn in Woord en Beeld

Op zondag 7 mei om 16.00 uur wordt door Trijn Jongman in het Kulturhus van Giethoorn een bijzondere expositie geopend.

Waarbij naast het beeld ook het woord een belangrijke plaats inneemt. Uit de dichtbundel “Beelden uit Giethoorn” worden gedichten van Kees Blokland en een aantal van de bijbehorende illustraties van Famke Hajonides geëxposeerd.  

Famke Hajonides
Daarnaast is er ook vrij werk te zien van Famke Hajonides met het thema “De mens onderweg”. Verschillende technieken zijn in het werk terug te vinden: acryl op papier, acryl op doek, linoleumsnedes en driedimensioneel werk met gips en karton. De mens vind je natuurlijk in Giethoorn en verder onderweg  langs steden en  verschillende landschappen. Ook dansend, lopend en stilstaand. Door de sjabloon techniek, die in alle werken wordt gebruikt. krijgt de realiteit  een abstracte  dimensie. 

Tijdens de opening op 7 mei a.s. wordt er tevens een korte film vertoond, waarin vier gedichten uit de bundel worden voorgedragen met prachtige beelden uit Giethoorn. Ook zijn in de film, gemaakt door Roel Boer, gouches van Famke Hajonides uit ‘Beelden uit Giethoorn’ te bewonderen. Tevens is deze zondagmiddag de dichtbundel – gesigneerd door zowel Kees als Famke – te koop in Kulturhus De Eendracht.

Deze expositie is vrij toegankelijk te bezoeken van 7 mei tot 13 juni tijdens openingsuren van het Kulturhus in Giethoorn.

Illustratie:‘Onderweg met wolken’ – Famke Hajonides