Expo Hanna Schut | augustus-september 2019
Hanna Schut - 'Tussen Stad & Land'

"Stad, mens en natuur wil ik vastleggen..., eigenlijk al het moois om mij heen…, kleurrijk geschilderd! Amsterdam, mijn geboortestad, heeft mijn voorkeur, maar voor New York en Utrecht heb ik ook een zwak... . Sneeuw fascineert me..., het heeft iets magisch in de stad of buiten en natuurlijk alle kleuren van de seizoenen!", aldus Hanna.

Op zondag 4 augustus jl om 16.00 uur werd deze expositie geopend.

De titel van deze Kulturhus Expo en Hanna haar eigen woorden vertellen genoeg over de bijzondere vrouw en de dubbelheid in haar expositie. De expositie is in de maanden augustus & september vrij toegankelijk te bezoeken tijdens openingsuren van het Kulturhus.

hanna

Hanna Schut
Hanna werd geboren in Amsterdam en bracht haar jonge jaren door aan de rand van deze stad, waardoor ze ook met het buitenleven in aanraking kwam. Tijdens haar leven in Amsterdam, Almere en Maarssen groeide het verlangen naar het platteland. Tien jaar geleden verhuisde ze naar Drenthe waar ze naar alle tevredenheid woont; maar de stad blijft ook trekken.
Zij volgde een opleiding etaleren/decorontwerpen en was lid van het Grafisch Atelier Maarssen.  Met deze kunstenaarsgroep exposeerde ze regelmatig. Hier legde zij zich toe op etsen en linodruk. Lessen volgde zij bij Carin Bleeker, Han Massee (etsen en hoogdruk), Adriana Mast en Teresa Oaxaca (portret). De afgelopen jaren volgde zij diverse deelstudies aan de klassieke academie Groningen bij Paul Boswijk (model), Esther Leuvenink (fijn schilderen) en Carolien van Olphen (model/portret). In 2017 en 2018 deed zij succesvol  mee aan de jaarlijkse expositie ‘visitekaartjes’  (miniatuurtjes) bij Galerie Paterswolde.

Expo Atelierroute | 3 oktober t/m 9 oktober 2019
>> Opening: donderdagavond 3 oktober 19.30 uur