Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop Intuïtief portret maken

24 mei |13:00 - 16:00

Workshop Intuïtief portret maken – Marijke Binnekamp

In al haar tekeningen en schilderijen in deze expositie ligt de nadruk op vrouwen. Het natuurlijke van het vrouw zijn wordt krachtig neergezet in zowel de portretten, krijttekeningen, collages als schilderijen.

Marijke Binnekamp-de Wit
Ze heeft altijd graag getekend en geschilderd. En na een aantal jaren in Duitsland te hebben gewoond, wilde ze graag gaan doen waar haar hart lag; een kunstopleiding volgen. Dat werd de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving. Om haarzelf te blijven ontwikkelen heeft ze na de opleiding bij meerdere kunstenaars geschilderd en het basisjaar aan de klassieke academie in Groningen gevolgd. In 2008 is ze de Kunsteducatie AllArt (https://kunsteducatieallart.nl) gestart met cursussen en workshops op creatief gebied. Daarnaast heeft ze ook een periode in het middelbaar onderwijs lesgegeven. Naast alle teken-en schilderlessen ontwikkelde ze zichzelf als beeldend kunstenaar.

In al haar werk ligt de nadruk op vrouwen en de natuur. Ze wandelt graag in de natuur en vooral bomen zijn een inspiratiebron. Ook maakt ze graag intuïtieve vrouwenportretten. Het is spelen met potlood, water en inkt.  Zo ontstaan werken die veel verschillende facetten van het vrouw zijn tot uiting brengen. Zoals Chaka Khan lang geleden al zong: “I’m every woman, its al in me”. Het spelen komt ook terug in de collages die ze maakt.

  • In de maanden mei & juni kunnen de werken van Marijke bewonderd worden in het Kulturhus tijdens openingsuren.
  • Zondagmiddag 12 mei opening van de expositie I’m Every Woman om 16.00 uur
  • Zondagmiddag 9 juni Ontmoet de kunstenaar Marijke van 14.00 tot 16.00 uur

 

  • Vrijdagmiddag 24 mei verzorgt Marijke een workshop intuïtief portret maken  van 13.00 tot 16.00 uur
    Vanaf 13.00 uur inloop met koffie en thee en om rond 13.15 beginnen we aan de workshop, deze duurt tot ongeveer 16.00 uur. We beginnen met een aantal losmaakoefeningen en gaan daarna met verschillende tekenmaterialen meerdere speelse portretten maken. Vaak ga je na een aantal portretten een overeenkomst zien, jouw handschrift wordt zichtbaar. Hierna gaan we op aquarelpapier met water en inkt een portret maken. Waarbij we de inkt laten vloeien. Met leuke, verrassende portretten als resultaat. Op de expositie hangen een aantal intuïtieve portreten van mij als je wilt zien welke kant we opgaan. Draag niet je netste kleren (of neem een schort mee), voor als je heel enthousiast wordt, inkt krijg je niet meer uit de kleren. De workshop kost 25,- inclusief koffie/thee en alle materialen. (meer info Lia Gurowitsch – 06 44 65 62 89)

Gegevens

Datum:
24 mei
Tijd:
13:00 - 16:00