Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opening Kulturhus Expo I’m Every Woman

12 mei |16:00 - 18:00

Kulturhus Expo I’m Every Woman – Marijke Binnekamp

In al haar tekeningen en schilderijen in deze expositie ligt de nadruk op vrouwen. Het natuurlijke van het vrouw zijn wordt krachtig neergezet in zowel de portretten, krijttekeningen, collages als schilderijen.

Marijke Binnekamp-de Wit
Ze heeft altijd graag getekend en geschilderd. En na een aantal jaren in Duitsland te hebben gewoond, wilde ze graag gaan doen waar haar hart lag; een kunstopleiding volgen. Dat werd de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving. Om haarzelf te blijven ontwikkelen heeft ze na de opleiding bij meerdere kunstenaars geschilderd en het basisjaar aan de klassieke academie in Groningen gevolgd. In 2008 is ze de Kunsteducatie AllArt (https://kunsteducatieallart.nl) gestart met cursussen en workshops op creatief gebied. Daarnaast heeft ze ook een periode in het middelbaar onderwijs lesgegeven. Naast alle teken-en schilderlessen ontwikkelde ze zichzelf als beeldend kunstenaar.

In al haar werk ligt de nadruk op vrouwen en de natuur. Ze wandelt graag in de natuur en vooral bomen zijn een inspiratiebron. Ook maakt ze graag intuïtieve vrouwenportretten. Het is spelen met potlood, water en inkt.  Zo ontstaan werken die veel verschillende facetten van het vrouw zijn tot uiting brengen. Zoals Chaka Khan lang geleden al zong: “I’m every woman, its al in me”. Het spelen komt ook terug in de collages die ze maakt.

  • In de maanden mei & juni kunnen de werken van Marijke bewonderd worden in het Kulturhus tijdens openingsuren.
  • Zondagmiddag 12 mei opening van de expositie I’m Every Woman om 16.00 uur
  • Vrijdagmiddag 24 mei verzorgt Marijke een workshop intuïtief portret maken (meer info Lia Gurowitsch – 06 44 65 62 89) van 13.00 tot 16.00 uur
  • Zondagmiddag 9 juni Ontmoet de kunstenaar Marijke van 14.00 tot 16.00 uur

Gegevens

Datum:
12 mei
Tijd:
16:00 - 18:00