Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ontmoet de kunstenaars

10 december |14:00 - 17:00

Ontmoet de kunstenaars tijdens Kunstkadomarkt in de Expositie VERBINDING

Op zondagmiddag 10 december a.s. vindt er in de foyer van het Kulturhus in Giethoorn een gezellige Kunstkadomarkt plaats, waarbij de vier kunstenaars van de huidige expositie ‘Verbinding’ aanwezig zijn. Peter Stechwey, Adriaan Buiks, Marthijn Katers en Marry Buiks hebben voor deze markt leuke  kunstkadootjes te koop, zoals kleine schilderijtjes en objecten van hout en glas. Daarnaast is er gelegenheid om een praatje te maken met de kunstenaar en zijn of haar werken te bewonderen in de expositie Verbinding.

De Kunstkadomarkt is geopend van 14.00 – 17.00 uur in Kulturhus De Eendracht, Eendrachtsplein 1 in Giethoorn.  De gehele expositie kan nog tot het einde van het jaar bewonderd worden. De bonte verzameling aan werken van Peter Stechwey (kunstschilder), Marthijn Katers (houtdraaier) en Adriaan & Marry Buiks (glaskunstenaars) laten in deze Kulturhus Expo ‘Verbinding’ (olieverf) schilderijen, objecten van hout en glaskunst zien.

 

Graag stellen wij u de kunstenaars voor:

Marthijn Katers
Voor hout heeft hij altijd al interesse gehad, maar houtdraaien doet hij pas sinds een jaar of 10. Van zijn oudoom, die houtdraaier was, heeft hij het ambacht geleerd. Bijna al het hout dat hij gebruikt is lokaal, zoals bijvoorbeeld van een omgevallen boom. Ook exotische houtsoorten en kunststof worden gebruikt als accent. Zijn inspiratie haalt hij eigenlijk uit het gevonden hout zelf en zijn omgeving, om telkens weer tot een nieuw uniek stuk te komen.

Peter Stechwey
Al vanaf zijn jeugd is hij bezig met tekenen en schilderen. Het werd er thuis met de paplepel ingegoten, waarbij zijn vader de stuwende kracht was. Hij heeft bij verschillende kunstschilders les gehad in zowel olieverf als aquarel, maar zijn voorliefde gaat toch uit naar olieverf. De onderwerpen (veelal realistisch geschilderd) lopen uiteen van landschap, portret, havens en stadsgezichten, met af en toe het gebruik van het paletmes. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn directe omgeving; het land, het moeras, het riet en het water van De Wieden.

Adriaan Buiks
Van jongs af aan was hij gefascineerd door glas: de kleuren, de doorzichtigheid, het oplichten van glas als de zon erachter schijnt en de projectie van glas op tegenoverliggende wanden of vloer. Diverse glastechnieken beheerst hij; glas-in-lood, Tiffany-techniek, brandschilderen en glasversmelten (fusing), waarbij ook combinaties van technieken in één project worden ondergebracht. Het werk varieert van strak geometrisch tot abstract, van decoratief tot (toegepaste) kunst en vann grote lijnen tot sterke detaillering.

Marry Buiks
Glas in al zijn kleuren en elementen vormt zijn inspiratie voor alle creatieve ideeën. Het werken met kleurrijk glas, wat sterk, zwak, breekbaar en kwetsbaar is geeft hem iedere dag
veel inspiratie. Met gebruikmaking van verschillende technieken, materialen, lagen, vormen en kleuren glas lukt het hem om objecten te maken die door de sprankeling in het glas zijn kunstwerk tot leven doet brengen.

Gegevens

Datum:
10 december
Tijd:
14:00 - 17:00