Leren portret tekenen door Theun Krikke

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leren portret tekenen door Theun Krikke

20 mei |10:00 - 13:00

In de maanden april en mei kunt u de werken van Theun Krikke in de expositie ‘Creëren, het mooist wat er is’ in het Kulturhus van Giethoorn bewonderen. De expositie laat zich kenmerken door de verscheidenheid in de werken van Theun.

Zoekt u nog een mooie gelegenheid om de kunstenaar te ontmoeten, zijn werken te bewonderen en iets van hem te leren? Dan kan dat op vrijdag 20 mei a.s. van 10.00 tot 13.00 uur. Theun Krikke verzorgt een workshop Leren portret tekenen met houtskool en potlood. U neemt deel voor 35 euro aan deze workshop, dit is inclusief koffie/thee en wat lekkers. Meer informatie en/of opgave via Lia Gurowitsch 06-44656289 of via liagurowitsch@gmail.com.


Theun Krikke, wonende in Pesse, is tot zijn 25e jaar veel met tekenen en schilderen bezig geweest. Hij had toen graag de kunstacademie willen volgen, maar dat was in die tijd geen gewoonlijke richting om toekomstgericht je boterham te verdienen. Toch kon hij zijn creativiteit wel kwijt in zijn werk. Van etaleur tot decorateur, en later als grafisch vormgever/ontwerper.

Sinds een jaar of 15 is hij weer actief en vrijwel dagelijks bezig met schilderen. Zijn oeuvre is zeer uiteenlopend. Voor zijn eigen werk haalt hij inspiratie uit het leven van alledag en laat hij zich inspireren door prikkels uit zijn omgeving. Voortdurend wordt hij ‘belaagd’ door beelden die hem aanspreken, die hij vast wil leggen: mensen, straattaferelen of prachtige natuurbelevenissen. Vooral licht blijft hem boeien en gaat hij experimenteren zeker niet uit de weg.

“Een lichtval, een emotie, een blik, een mens, de natuur – het overvalt me, inspireert me, en ik wil het op het doek zetten”, aldus Theun Krikke.

Gegevens

Datum:
20 mei
Tijd:
10:00 - 13:00