Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Atelierroute

7 oktober |11:00 - 17:00

Atelierroute Weerribben-Wieden

De Kunstkring Steenwijkerland organiseert dit jaar wederom de Atelierroute Weerribben-Wieden. De route zal worden gehouden op zaterdag 7 en zondag 8 oktober. De openingstijden zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op atelierrouteweerribbenwieden.nl.

OVERZICHTSTENTOONSTELLING
deelnemende kunstenaars aan de Atelierroute

In het Kulturhus van Giethoorn zal een expositie worden ingericht met één werkstuk van alle aan de Atelierroute deelnemende kunstenaars. Een prachtige kans om de verscheidenheid van deelnemende kunstenaars in 1 keer te bewonderen en te ontdekken wat onze regio qua kunst te bieden heeft! Deze overzichtstentoonstellings is tevens de gehele maand oktober te bewonderen in het Kulturhus!

+

6 GASTEXPOSANTEN
in hun eigen pop-up atelier

Lia Gurowitsch is een eigentijdse primitieve schilderes. Van jongs af aan was het duidelijk dat zij geboren was om te creëren. Een van haar meest opvallende talenten was haar kleurgevoel. Zij is niet te vangen in een hokje van een bepaalde stijl. Alles wat haar boeit probeert ze weer te geven zoals zij dat ervaart zonder zich te laten remmen door de werkelijkheid. Haar beleving wordt een nieuwe werkelijkheid.

Erik Stokker – artbyest – maakt ragfijne pentekeningen met de rOtring pen. Deze van origine grafische pen is diepzwart en geschikt voor scherpe lijnen en details. Dat is terug te zien in de tekeningen! Met veel geduld zijn uitgekiende vormen, ritmes en veel details op papier gezet. Soms realistisch, soms abstract en vaak werelden van stippen en lijnen. De vormen nodigen je uit om in het werk te kruipen en Erik zijn wereld mee te beleven.

De abstracte sculpturen van Maya Mastwijk zijn uitgekiend in balans. Van zorgvuldig bij elkaar gezochte afgedankte spullen, die ze uit elkaar haalt, maakt ze met veel geduld ruimtelijke werken die de grens tussen staan en vallen zo dicht mogelijk benaderen. Terwijl de compositie schijnbaar logisch en voor de hand liggend is, is het vaak verrassend hoe de sculpturen in balans kunnen blijven. De mogelijkheden en onmogelijkheden van de materialen in combinatie met bijvoorbeeld zwaartekracht, contragewicht en frictie worden tot het uiterste benut. De werken bestaan namelijk alleen uit het materiaal zelf. Dit wordt niet vastgezet met lijm, schroeven of dergelijke. De balans die zo ontstaat, is essentieel en een wezenlijk onderdeel van het kunstwerk.

Bernardien Hubbers inspiratie voor haar werk is overal om haar heen aanwezig. Zodra ze aan het schilderen is begint er voor haar een avontuur en komt het schilderij langzaam tot leven. Kijken, kijken en nog eens kijken. Beetje lichter, donkerder, meer verf of juist verdund. Rust, beweging en kleur vind ik belangrijk. Ze voelt zich niet gebonden aan een stijl of vorm. Als kunstenaar verwondert ze haar over wat ze ziet in haar eigen werk. Deze verwondering hoopt ze over te brengen.

Hanna Schut haar passie is werken met olieverf en drukkunst, lino’s en etsen. Haar inspiratie vindt ze vaak in de natuur, daar voelt ze zich op haar best! “Vogels schilderen werkt verslavend….maar voor de komende tijd wil ik me verliezen in verhalende afbeeldingen….ideeën te over!…. en het is altijd een uitdaging om dat zo goed mogelijk te verbeelden!”, aldus Hanna.

Sinds een jaar of tien schildert Ellen van Aggelen ter compensatie van haar dagelijks werk, dat vooral verbaal georiënteerd was. Ze is begonnen met lessen bij Ammie Elling in Giethoorn en daar ontdekte ze dat ze graag met kleuren speelt. Waarbij het meer gaat om de impressie, dan de precisie en details. Natuurbeelden, maar ook dorpsgezichten en karakteristieke mensen met kleuren op het doek zien te vangen, vindt ze een uitdaging. Schilderen werkt voor haar rustgevend.

 

 

Gegevens

Datum:
7 oktober
Tijd:
11:00 - 17:00