Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Atelierroute 2022

1 oktober |11:00 - 17:00

In het weekend van 1 & 2 oktober staat de Atelierroute Steenwijkerland op de planning. De organisatie is in handen van de KunstKring Steenwijkerland.
Ook wij doen weer mee!

____________________________________________________________

Atelierroute Weerribben-Wieden op 1 en 2 oktober 2022.

Beeldend kunstenaars, die mee willen doen, kunnen zich vanaf heden inschrijven. De organisatie is weer in handen van de Kunstkring Steenwijkerland. De 28 aangesloten kunstenaars willen hiermee hun bijdrage leveren aan het verbeteren van het culturele klimaat in Steenwijkerland. De Atelieroute is door zijn laagdrempeligheid (“loop gewoon eens even binnen”) een gemakkelijke manier voor de inwoners van Steenwijkerland, maar zeker ook voor bezoekers van elders, om met kunst en de makers ervan in contact te komen.

Vorig jaar was deze Atelierroute een groot succes: bijna 50 kunstenaars deden mee en er waren over de duizend bezoekers. De meesten uit Steenwijkerland maar ook van ver daarbuiten. De belangstelling, ook van buiten de gemeentegrenzen, neemt ieder jaar toe. Voor de kunstenaars uit Steenwijkerland is deze Atelierroute een goede gelegenheid hun naamsbekendheid te vergroten en hun werk en werkwijze te presenteren aan hun relaties en aan het grote publiek.
Ook kunstenaars, die hun atelier niet kunnen of willen openstellen, kunnen meedoen, als gastkunstenaar in het atelier van één van de andere deelnemers.

Kunstkring Steenwijkerland en het Kulturhus Giethoorn bieden bovendien aan alle deelnemende kunstenaars de gelegenheid de hele maand oktober te exposeren in het Kulturhus. Zonder extra kosten. De officiële opening van de Atelierroute en de expositie zal plaats vinden op vrijdag 30 september om 19.30 uur.

Het inschrijfgeld is € 40,-, voor leden van de Kunstkring € 35,-. (Een groot deel van dit bedrag zal worden gebruikt voor publiciteit rondom dit evenement.)
De uiterste datum van inschrijving is 25 juli 2022. Voor meer informatie en aanmelding: www.atelierrouteweerribbenwieden.nl.

Gegevens

Datum:
1 oktober
Tijd:
11:00 - 17:00