Gepassioneerde expositie in Kulturhus Giethoorn

Op zondagmiddag 3 februari bent u van harte welkom om 16.00 uur om de opening van de expositie van Hart2art bij te wonen.

Hart2art staat voor 2 mensen die hun hart volgen en dat vertalen in kunst. Hilco Loman fotografeert al vanaf zijn jeugd, waarbij mens en natuur centraal staan. Janien Loman-Esinge schildert sinds 2013, waarbij de foto’s van Hilco een inspiratiebron zijn. Samen exposeren zij in februari & maart in het Kulturhus van Giethoorn in deze gepassioneerde expositie van Hart2art!


janienJanien

In 2011 is Janien Loman-Esinge begonnen met een cursus tekenen om naast haar werk in de ouderenzorg ontspanning te zoeken. In 2013 ben ik gaan schilderen met acrylverf op doek. Inmiddels heeft Janien verschillende cursussen en workshops gevolgd. Onder andere bij Karin Kers in Steenwijk, Henk Nijenhuis in Zwolle, aan de Kunstacademie in Leeuwarden en bij Noorderateliers in Groningen.

Schilderen is voor haar ontspanning; een mooi werk creëren waar ze mensen blij mee kan maken. Hier ligt haar passie, waarin zij zich  verder wil ontwikkelen. Ze maakt in haar werken veel gebruik van het paletmes.

De foto's van Hilco zijn een mooie inspiratiebron voor de schilderijen die ik maak. Ook kunt u bij Janien terecht voor een uniek schilderij van uw (huis) die of een mooi portret.


hilcoHilco

Fotografie heeft altijd al een rol gespeeld in het leven van Hilco. Vanaf zijn jeugd had hij al een tic voor fotograferen en was altijd langer onderweg dan zijn vrienden, omdat hij nog even een plaatje moest schieten. Dit probleem is er nog steeds wanneer hij samen met Janien op reis is. Reizen en fotografie zijn dan ook zijn grootste hobby’s.

Om zijn fotografie naar een hoger plan te tillen, volgde Hilco een paar jaar geleden een studie aan de Fotovakschool te Apeldoorn. Ook is hij lid van de Fotoclub van Steenwijk, om ook met andere mensen deze hobby te delen en van hen te leren. ‘Mijn beste foto moet ik tenslotte nog maken’, aldus de fotograaf.


Meer informatie is te vinden op Hart2art.