maudiGieters Filmhus

Zondagmorgen 10 februari 2019
Aanvang 11.30 uur

MAUDIE

Portret van de bijzondere Canadese kunstenares Maud Lewis (1903-1970). Maud wordt geboren met een ernstige vorm van reuma, waardoor haar gewrichten steeds meer vervormen en ze haar lichaam met moeite onder controle kan houden. Haar broer en tante proberen afstand van haar te doen, maar ze besluit een baan aan te nemen als huishoudelijke hup bij visboer Everett Lewis, een behoorlijke botterik. Maud laat zich niet door haar handicap tegenhouden en ontwikkelt zich al snel tot schilder. Als haar schilderijen bekend worden loopt het storm bij het kleine vissershuisje.

De film is een ode aan het leven van Maud Lewis; een liefdevol gemaakt eerbetoon aan deze bijzondere vrouw en haar bijdrage aan de kunst. De film toont de onverschrokkenheid van haar karakter terwijl haar lichaam verder aftakelt.

Kaartverkoop
U koopt uw kaartje gewoon op de desbetreffende morgen aan de kassa in de foyer in het Kulturhus. De kaarten kosten € 5,- per stuk (incl. kopje koffie/thee). Het Gieters Filmhus biedt plaats aan circa 50 personen. De film wordt vertoond in de verduisterde vergaderzaal op de eerste verdieping in het Kulturhus. Onder het genot van een drankje en een verse kop soep, kunt u na de film in de foyer gezellig na praten met elkaar.