roomGieters Filmhus

Zondagmorgen 13 januari 2019
Aanvang: 11.30 uur

ROOM

Room vertelt het verhaal van Jack, een energiek jongetje van vijf dat liefhebbend wordt opgevoed door zijn moeder. Hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van 3 bij 3 meter, zonder ramen: room. De moeder heeft een eigen wereld gecreëerd voor Jack, die niet beter weet, en stelt alles in het werk om hem een volwaardige opvoeding te geven in deze naargeestige omgeving.

De film is gebaseerd op een roman van Emma Donoghue. De film krijgt in de tweede helft een wending, waarin het draait om het verwerken van dit trauma. Actrice Brie Larson die de moeder vertolkt, kreeg een Oscar voor deze rol.

Kaartverkoop
U koopt uw kaartje gewoon op de desbetreffende morgen aan de kassa in de foyer in het Kulturhus. De kaarten kosten € 5,- per stuk (incl. kopje koffie/thee). Het Gieters Filmhus biedt plaats aan circa 50 personen. De film wordt vertoond in de verduisterde vergaderzaal op de eerste verdieping in het Kulturhus. Onder het genot van een drankje en een verse kop soep, kunt u na de film in de foyer gezellig na praten met elkaar.