Kulturhus Expositie Opening "Tegenpolen"

Gerrie de Vries-Jans & Corrie Ziel-Gorte

Op zondagmiddag 2 december bent u van harte welkom om 15.00 uur om de opening van de expositie "Tegenpolen" bij te wonen. Wij stellen graag aan u voor twee tegenpolen, maar schildervriendinnen met maar 1 passie: Kunst! Gerrie de Vries-Jans en Corrie Ziel-Gorte laten u hun prachtige werken zien in de maanden december & januari in het Kulturhus van Giethoorn. 

 

poster site

Gerrie

Gerrie is geboren en getogen in het Gelderse Wijchen, maar is al ruim 44 jaar geleden neergestreken in Nijeholtpade, omgeven door een prachtige natuur en tuin, waar ze elke dag van geniet. Haar liefde voor kunst, cultuur, muziek en lezen heeft ze altijd gehad. Zo geniet Gerrie volop van  mooie (klassieke)  muziek en zingt ze bij een een koor waar prachtige muziekstukken worden geleerd. Op haar 47e volgt Gerrie enkele cursussen aquarelleren, waarbij ze het ontstaan van kleuren ontdekte, door de juiste effecten op het papier toe te passen met hetzij meer of minder watergebruik. Ook leerde ze al snel verven met acryl kennen. Onder leiding van Ammie Elling en de kritische blik van haar medecursisten komen haar werken tot stand: sprekende en vrolijke kleuren die tot uiting komen in minder realistische en/of fotografische werken. 

Zelf zegt ze dat ze niet goed kan tekenen, maar  ze vindt  het spel tussen de diverse kleuren verf, die met de kwast, de spatel of het paletmes opgebracht worden boeiend Elke keer verrast het haar weer wat er ontstaat op het witte doek en vliegt de tijd voorbij. Heerlijke gedachten aan iets wat vanzelf gaat en waar ze gelukkig van wordt. Het eindresultaat mag er dan ook altijd wel zijn en is in haar ogen nooit perfect, maar niet vergelijkbaar met wie dan ook. Bijzondere werken dus van Gerrie de Vries-Jans!

Corrie

Corrie is geboren en getogen in Oldeholtpade op het melkveebedrijf alwaar ze nog steeds woonachtig en werkzaam is. Ze tekende al vrij snel op de lagere school en twijfelde zelfs op de middelbare school of ze een kunstopleiding zou gaan doen. Toch ging ze pas 13 jaar geleden een cursus acryl schilderen volgen bij de VUSO en volgde ze later schilderlessen bij Ammie Elling. Ammie haar kleur gebruik inspireert haar, maar ze schildert zelf vrij realistisch. Vooral in haar eerste doeken, waarin Giethoorn een hoofdrol speelt, zie je dit terug. Wanneer ze schildert, laat ze alles achter zich en dat is te zien in haar mooie werk. 

Sinds 4 jaar heeft ze haar oude hobby, fotografie, weer opgepakt. Ook hiervoor heeft ze een aantal cursussen gevolgd en gaat ze regelmatig met een club enthousiaste mensen eropuit. Ze betrapt zich er zelfs nu op dat ze meer kijkt in composities en fragmenten die interessant zijn voor het schilderen of fotografie. Van beide hobby's geniet ze enorm. Tijdens deze expositie laat zij ook een aantal foto’s zien die door haar zijn gemaakt.

Corrie vindt het ontzettend leuk dat haar expositie in Giethoorn in het Kulturhus is, omdat haar vader hier is geboren.