Opening Kulturhus Expo: Azat Malikov

In de maanden juni & juli kunt u in Kulturhus de Eendracht te Giethoorn de realistische & experimentele expositie van Azat Malikov aanschouwen. Op zondagmiddag 3 juni wordt deze expositie om 16.00 uur geopend.

Azal Malikov
Azat Malikov is geboren in Tatarstan. Aldaar studeerde hij af aan de kunstacademie in Kazan, de hoofdstad van zijn land. Van 1985 tot 1989 studeerde Malikov daar schilderkunst en designontwerp. Vervolgopleidingen deed hij in Rusland: in Sint-Petersburg en in Moskou. 

Inmiddels is Malikov gevestigd als beeldend kunstenaar in Ommen te Overijssel. Zijn atelier is gevestigd in een oud pand aan de Burggraven. 

De werken van de kunstenaar zijn realistisch en magisch realistisch van aard. Ook andere invloeden zijn waarneembaar in zijn werk. Op dit moment is zijn schilderwerk experimenteel en divers van karakter. 

Azat Malikov organiseert exposities in zijn atelier, maar werkt ook samen met galeries. Zijn werk werd getoond in meerdere landen, onder meer in Rusland, in Tatarstan, in de Verenigde Staten, in Nederland en in diverse andere landen van Europa. 

Deze expositie is in de maanden juni & juli vrij toegankelijk te bezoeken tijdens openingsuren van Kulturhus De Eendracht.

Voorkant uitndogingskaart azat