logo

Fysiotherapieparkatijk Giethoorn is gevestigd in het Kulturhus. Jan le Clercq & Leslie Koen werken in deze praktijk samen. Naast de bestaande fysiotherapie, acupunctuur en haptonomie is de praktijk uitgebreid met Medical Taping, beweegprogramma’s en medische fitness. Daarnaast heeft Leslie door haar topsportcarrière veel ervaring met sportblessures en de revalidatie hiervan.

site jan en leslieIn onze praktijk behoren de volgende therapieën tot de mogelijkheden:

Fysiotherapie - houdt zich bezig met klachten van het houding- en bewegingsapparaat.
Pijn, bewegingsbeperking, krachtverlies, algehele slechte conditie, houdingafwijking door ziekte, ongeval of oververmoeidheid, kunnen er toe leiden dat men niet meer goed kan functioneren. Werk, sport, huishouden of tuinwerk kan mogelijk minder goed of helemaal niet meer gedaan worden. De fysiotherapeut doet een onderzoek naar de aard en oorzaak van de klachten en maakt een behandelplan. Wanneer de behandeling wordt gestart, krijgt de patiënt advies over zijn aandoening, leefstijl, zijn belastbaarheid en belasting. Naast onder andere massage, is oefentherapie met daarbij een huisoefenschema een belangrijke pijler in de behandeling. Dit moet leiden gemotiveerd te raken tot dagelijks bewegen. Ook behoren onderdelen als Medical Taping, mobilisatietechnieken en manuele technieken tot de mogelijkheden in de praktijk.

Haptonomie  - is de leer van het gevoel. Het gevoel en/of emoties kunnen de houding en beweging bepalen waardoor men lichamelijke klachten kan krijgen.
Fysiotherapie op haptonomische basis is een lichaamsgerichte therapie, waarin u leert voelen wat er met u gebeurt, door middel van aanraking en oefeningen. Waar is spanning in uw lichaam? Waardoor ontstaat spanning? En hoe kunt u spanning loslaten? Vaak komt de emotie eruit die de spanning veroorzaakt heeft. Het geeft zicht op eigen functioneren en helpt klachten te voorkomen en te verbeteren.

Acupunctuur - is een eeuwenoude Chinese geneeswijze waarin men door het prikken van naalden in energiebanen (de meridianen) volgens een nauwkeurige methode een verstoord energie-evenwicht kan herstellen. Een verstoord energie-evenwicht kan o.a. pijnklachten, vermoeidheid, 'burnout', darmklachten, eczeem, longproblemen, stress, hoofdpijn, gewrichtsklachten en spierpijn veroorzaken hetgeen goed te behandelen is met acupunctuur.

Voor de meeste aandoeningen is geen verwijzing voor fysiotherapie, haptonomie of acupunctuurbehandeling nodig; voor enkele chronische aandoeningen wel.

Fysiotherapiepraktijk Giethoorn
Jan Le Clercq  - Leslie Koen