Het Filmhus 


Het Gieters Filmhus heeft, evenals de filmhuizen elders, als doel het vertonen van bijzondere speelfilms en documentaires, die niet in de reguliere bioscopen worden gedraaid. Meestal zijn het bekroonde films, maar die anders dan de meeste Hollywoodproducties, niet de grote publiekstrekkers zijn. Vanwege de aantrekkelijke entreeprijs is het Gieters Filmhus zeer laagdrempelig en biedt de bezoekers onder het genot van een door het Kulturhus aangeboden kopje koffie of thee, ook de gelegenheid voor sociale contacten.

Commissie

Alie Bakker
Thea Wisnieuwski
Mieke Hulshof
Carla van der Veen
Katja Pronk

Contactpersonen

Thea Wisnieuwski
T: 0521 362431
Alie Bakker
T: 0521 361518

Gieters Filmhus 10 jaar!
De filmhuiscommissie, bestaande uit Alie Bakker, Thea Wisnieuwski, Mieke Hulshof, Carla van der Veen en Katja Pronk, zijn dan ook maar wat trots op weer een nieuw filmhusprogramma. Voorafgaand aan de bekendmaking van de films wordt er gezamenlijk vele uren gekeken naar en gediscussieerd over de films. En lang niet alle films vinden ze goed genoeg om te presenteren in het Gieters Filmhus. Soms kijken ze wel meer dan twintig films om hun kritische keuze te maken! Maar ook in het seizoen 2017-2018 staan er weer zes toppers op het programma: onder andere The Day will come, Les Suffragettes en Hidden Figures. 

Kaartverkoop

U koopt uw kaartje gewoon op de desbetreffende morgen aan de kassa in de foyer in het Kulturhus. De kaarten kosten € 5,- per stuk (incl. kopje koffie/thee). Het Gieters Filmhus biedt plaats aan circa 50 personen. De film wordt vertoond in de verduisterde vergaderzaal op de eerste verdieping in het Kulturhus. Onder het genot van een drankje en een verse kop soep (samen € 4,-), kunt u na de film in de foyer gezellig na praten met elkaar. 

Aanvang op zondag

11.30 uur

Seizoen 2017-2018

 • 8 oktober 2017
  Loving
 • 12 november 2017
  The Day will come
 • 10 december 2017
  Lion
 • 14 januari 2018
  Les Suffragettes
 • 11 februari 2018
  Machester by  the Sea
 • 11 maart 2018
  Hidden Figures

Meer informatie rondom deze films kunt u vinden op onze agenda.

 

 

filmhus 10 jaar

ladder 1
ladder 2

fh

Van links naar rechts
 

Willem Limburg (technische hulp)
Carla van der Veen
Alie Bakker
Thea Wisnieuwski
Mieke Hulshof
Katja Pronk