Expo augustus & september 2017
Riek Busscher

Expositie ‘een vleugje passie’

De gepassioneerde expositie van Riek Busscher-Elling. De creativiteit van Riek en haar fantasie dompelen je onder in een heerlijke ervaring. De passie spat er van af. Met haar gewaagd kleurgebruik, wordt de kijker bijzonder verrast.

websiteRiek Busscher-Elling  is geboren 8 maart 1950 en heeft dus haar pensioen gerechtigde leeftijd bereikt. Dat zou je absoluut niet zeggen als je met haar in gesprek bent over haar werk en haar kunstbeleven. Ze spreekt gepassioneerd over haar werk én straalt uit dat het leven voor haar pas aan het begin staat.

Dat is lang niet altijd zo geweest. Ze vertelt dat ze uit een diep dal is gekeerd, maar toen voor haar de zon weer begon te schijnen, nam ze een rigoreus besluit.

En dat is in haar werken te zien. De doeken uit haar moeilijke periode, zijn vaak donker en somber. De herboren Riek liet alle somberheid verdwijnen door er overheen te schilderen. Dat is op sommige doeken nog wel zichtbaar, maar wat er echt onder zit, krijgen we niet te zien. Schilderen geeft haar weer nieuwe energie en doet haar verlangen naar wat de toekomst te bieden heeft.

Creativiteit heeft altijd in Riek gezeten. In het verleden ontwierp ze een eigen kindermode lijn. Haar tuin ontwierp ze zelf en voerde dat ook grotendeels zelf uit. En het zit in de familie: haar zuster is een succesvol schilderes.

Riek staat positief in het leven en laat zich inspireren tot een eigen werkelijkheid vol kleur en passie. Haar inspiratie doet ze op in de natuur en het observeren van mensen. Haar werken resulteren in de prachtige expositie ‘een vleugje passie’, die in de maanden augustus & september te bewonderen is in Kulturhus De Eendracht te Giethoorn.              

                             

------------------------------------------------------------------------------------------ 

Expo oktober & november 2017 | Arne Heldoorn

Expo december 2017 & januari 2018 | Adriana Mast

Expo Februari & maart 2018 | Leo van Stijn

Expo April & Mei 2018 | Gruppe 13

Expo Juni & Juli 2018 | Azat

Expo augustus & september 2018 | Akke de Jonge - Twerda

Expo Oktober & November 2018 | Ellen van Angelen

Expo December 2018 & Januari 2019 | Corrie Ziel & Gerrie de Vries Jans

Expo Februari & Maart 2019 | Gerda van der Velden - Oude Weernink

Expo Rieke Walraven-Mast

 

Contactpersoon Kulturhus Exposities

Lia Gurowitsch
06 4465 6289
liagurowitsch@gmail.com