logo bieb

De Stichting Bibliotheek Kop van Overijssel bestaat uit zeven locaties. De hoofdvestiging is Steenwijk. Dan zijn er nog de vestigingen Steenwijkerwold, Oldemarkt, Kuinre, Vollenhove, Sint Jansklooster en Giethoorn. In Blokzijl en Wanneperveen zijn afhaal- en brengpunten. Daarnaast is er een uitleenpost in Kalenberg. In de vestigingen Steenwijk, Oldemarkt en Vollenhove is gratis WIFI beschikbaar.

In Zonnewiede in Giethoorn hebben we voor eigen bewoners, die lid zijn van de Bibliotheek, een kleine collectie grootletterboeken staan. De stichting is aangesloten bij de Rijnbrinkgroep (RBG) en maakt deel uit van het provinciale netwerk van bibliotheken.

Wat heeft de Bibliotheek allemaal te bieden?
De Bibliotheek heeft het grootste aanbod (luister) boeken en e-books, maar ook muziek, films en tijdschriften. Je kunt niet alleen terecht voor het lenen van boeken, maar ook om deel te nemen aan een activiteit/lezing/workshop. En als iets niet te vinden is in de Bibliotheek Giethoorn kun je het gratis bestellen. Je kunt met de bibliotheekpas lenen in alle bibliotheken, de materialen kun je inleveren bij jouw eigen bibliotheek (vraag naar de voorwaarden).

Ook als je zelf niet naar de bibliotheek kunt komen, komt de Bibliotheek aan Huis Dienst naar jou toe! Wel is daarvoor het lidmaatschap van de bibliotheek nodig. Met de pas krijg je allerlei kortingen in bijvoorbeeld theaters, dierentuinen, musea, pretparken en op workshops, lezingen en activiteiten van de Bibliotheek. Zie voor meer informatie op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl en www.voordeelmetjebiebpas.nl

Kom gauw eens kijken!

Openingstijden:
maandag       : 14.00-20.00 uur (doorlopend)
woensdag      : 14.00-16.30 uur
donderdag     : 14.00-18.00 uur